KONFERENCIA: Hogyan beszéljünk gyermekünkkel a drogokról?

Sokszor merül fel a kérdés, hogy szülőként hogyan közelítsük meg a drogtémát. Mit mondjunk a gyereknek, amit nem hallott még ezerszer? Mivel lehet valóban megóvni, hogy ne essen a drogok csapdájába? Ezt a témát akarja körbejárnia a Drogmentes Világért Alapítvány konferenciája, amire most összehívták a téma hiteles szakértőit. 

A konferencia célja, hogy ezt az egyébként is kényes témát kertelés nélkül bemutassa, és gyakorlatias példákat adjon a szülőknek, hogy segítségükkel egy könnyű, egyszerű dologgá váljon a drogokról való beszélgetés.

A meghívott előadók a garancia arra, hogy a résztvevők most egy szókimondóan egyszerű, és gyakorlatias összefoglalót fognak kapni a témában.

INGYENES Jelentkezés

Előadók

  • Dr. Kocsis Ildikó, jogász
  • Dr. Lenkei Gábor, az orvos, aki szembeszállt a gyógyszermaffiával
  • Dr. Komáromi István, Pest megye korábbi rendőrfőkapitánya, nyugalmazott dandártábornok
  • Dr. Lerner Péter, börtönorvos, természetgyógyász
  • Kovács Viola, a Drogmentes Világért Alapítvány iskolai programkoordinátora

Témák

  • Mi a kendőzetlen igazság a drogokról? (egyszerűen elmondva)
  • Hogyan ismerhetem fel, ha a gyermekem drogozik?
  • Mit tehet, és kihez forduljon egy szülő, ha a gyerek vagy az osztálytársa drogozik?
  • Hogyan beszéljünk gyermekünkkel a drogokról?

INGYENES Jelentkezés

Időpont és Helyszín

JÚNIUS 26. KEDD (a kábitószer ellenes világnap)

A helyszín a Váci út 169.-ben a Szcientológia Egyház Közösségi termében lesz, amit ingyenesen biztosítanak a konferenciához.

17 órától a földszinten kiállítás lesz megtekinthető a drogfogyasztás veszélyeiről, ahol volt drogosok mesélik el tapasztalataikat.

17:50-től rágcsálni való és frissítő lesz felszolgálva a IV. emeleti “Közösségi előadó teremben”

18 órától a Konferencia elkezdődik, és minden előadás végigmegy.

 

Belépődíj

Az előadók  és a szervezők külön egyeztetése alapján a konferenciának nincs díja. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A téma elsősorban szülőknek szól, de a szervezők szeretettel várnak minden szülőt, szakembert, rendőrt, mentőst, pedagógust, aki elfogad tanácsokat a témában. Hiszen a cél az, hogy a gyerekek ne essenek a drogok csapdájába. A részvétel előzetes regisztrációhoz van kötve. A szervező fenntartja a jogot konferencián való részvétel bárkitől való megtagadásához.

INGYENES Jelentkezés

 

Elérhetőség

A szervező a Magyar Prevenciós Alapítvány, a Drogmentes Világért Alapítvány magyarországi képviselője. Kérdésével írjon a konferencia@drogmentes.hu címre, vagy hívja a +36 70 405 5611-es telefonszámot.

Németh GergőKONFERENCIA: Hogyan beszéljünk gyermekünkkel a drogokról?