Drogprevenció

Drogfelvilágosító előadások minden korosztály számára

Rendszeresen tartunk drogfelvilágosító előadásokat iskolákban gyerekeknek és szülőknek egyaránt. 13 éves fennállásunk alatt több százezer gyereknek és felnőttnek tartottunk már előadásokat országszerte, így nagy szakmai rutinra tettünk szert. Pontosan tudjuk, mi az a hangnem, amit meg kell ütnünk, hogy a gyermekekhez eljusson az üzenetünk.

Drogfelvilágosító előadások gyerekeknek

A gyerekeknek tartott előadások nagyon szórakoztatóak, mert a felvilágosítás beszélgetésen keresztül zajlik. Fontosnak tarjuk hogy megtudjuk, hogy mi van a fiatalság fejében a drogokkal kapcsolatban, mert elég sok félreértés van ezen a területen.

Drogfelvilágosító előadások - Drogmentes Kapitány Ha felfedeztük milyen hamis információkkal rendelkeznek a drogokról, akkor a mi dolgunk rendet tenni a fejekben és elmondani nekik, hogy hogyan is hatnak a drogok valójában.

Nem szakmai előadásokat tartunk, hanem azt mutatjuk be, hogy mi vár azokra, akik drogozni kezdenek. Tehát igaz információkat adva a drogokról a gyermekek józan ítélőképességére próbálunk hatni, hogy ha valaki egy nap felkínálja a drogot, tudja hogy mit vesz a szájába és képes legyen nemet mondani.

Az előadás végén, aki eldöntötte, hogy nem fog drogokhoz nyúlni, leteszi velünk a Drogmentes Kapitány esküt, ami egy fogadalom arról, hogy távol tartják magukat a drogoktól.

Eddig Magyarországon majdnem 190 ezer gyerek tette le ezt az esküt.

Nézzük, mit mondanak a tanárok az előadásainkról:

„A kezdeményezést és a rendszeres előadások tartását nagyon jónak tartom, örömmel vesszük a segítséget a drogmentes küzdelemben. A fiatalokat leköti és érdekli a megtartott előadás. Kérjük minden évben látogassák meg intézményünket. „ – tanár Kaposvárról

„A Drogmentes Maraton munkatársainak munkája, előadásuk nagy mértékben segítik a munkánkat. A tanulóinkat nagyon érdekli ez a téma, ezért is tartjuk fontosnak ezt a mozgalmat.” – tanár Pécsről

„A Drogmentes Magyarországért Maraton segíti a drogellenes nevelés hatékonyságát, színesíti a mi munkánkat is. A gyerekek élvezték az előadást, nagyon hasznos volt számunkra. Reméljük a továbbiakban is részesei lehetünk a programnak, ezzel is hozzájárulva gyermekeink egészségneveléséhez.” – tanár Szerepről (Hajdú-Bihar megye)

„Hálásak vagyunk azért, hogy a mi gyermekeinket, intézményünket is meglátogatták, valamint egy jó hangulatú, rendkívül színes, átfogó előadást tartottak. Nagy szükségünk van az Önök munkájára.” – tanár Alsózsolcáról (Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

Drogfelvilágosító előadások szülőknek 

A szülőknek arról tartunk előadást, hogy mit tehet, hogy a gyermeke ne nyúljon drogokhoz, valamint milyen jelekből ismeri fel, ha a gyermek sajnos mégis kipróbált már illegális szereket. Továbbá beszélünk arról is, hogyan lehet egy ilyen helyzetet kezelni és mit tud egy szülő ilyenkor tenni.

Drogfelvilágosító előadások felnőtteknek 

Igény esetén felnőtteknek is tartunk drogfelvilágosító előadásokat, amik hasonló tematikával épülnek fel, mint a fiatalokhoz intézett előadások.

Az előadás első részében letisztázzuk mik is a drogok valójában.

Aztán átvesszük az igazságot a drogokról, azaz, hogyan is hatnak a drogok valójában az emberi testre és az elmére.

Végül a célokról beszélünk, hogy miért is kezd valaki drogozni, valamint hogyan siklik ki az ember élete a drogok miatt.

Kérésre bármelyik iskolába nagyon szívesen elmegyünk, szülőknek és felnőtteknek is bármikor szívesen tartunk előadásokat.

Érdeklődni kollégánknál lehet.

Telefon: 70/385 8351

E-mail: info@drogmentes.hu

Oszd meg!