A drogdílerem egy doktor volt: megpróbált megölni egy dollárért

A drogdílerem egy doktor volt. A gyógyszer maffiával volt kapcsolatban. Azt mondta meg fog gyógyítani. De csak problémákat adott. 

Valahogy így hangzana szabad fordításban Macklemore legújabb dalának néhány sora.

A világhírű rapper már több számot hozott ki a drogokról, amelyekben a drogokkal kapcsolatos kendőzetlen igazságot hozza előtérbe. Erről már korábban is cikkeztünk.

A mostani dalban nem kisebb témát, mint a vényköteles szereket veszik elő. Nem véletlen, hiszen a társadalom nagy része csak felületesen ismeri az igazságot a vényköteles szerekkel kapcsolatban. Viszont mindeközben életek mennek tönkre olyan szerek miatt, amiket – nincs mit szépíteni – drogként fogyasztanak.

Részlet Macklemore, és Ariana Deboo "Drug dealer" c. videóklipjéből.

Részlet Macklemore, és Ariana Deboo „drug dealer” c. videóklipjéből.

Természetesen vannak olyan állapotok, amikor a vényköteles szerek használata szükségesek. A veszélyeiről viszont nem árt tájékozódni. A Drogmentes Világért Alapítvány által kiadott „Az igazság a vényköteles szerekkel való visszaélésről” című drogfelvilágosító kiadvány megtalálható az interneten.

Annak kapcsán, amikor egy fiatal, aki maga is rapper akart lenni, híres rappereket utánozva kezdett drogozni Macklemore megjegyezte: „Mi rapperek lebecsüljük az erőt, és hatást, amit a gyerekekre gyakorlunk.” Hiszen a fiatalok példaképeket választanak maguknak, és nem mindegy, milyen példát kezdenek követni.