drogellenes rendezvény

Kisléta is elindult a drogmentességhez vezető úton

Kisléta lakóit foglalkoztatja fiataljaik jövője, ezét úgy gondolták, hogy a Drogmentes Mozgalomnak ott a helye az idén első ízben megrendezett I. Kislétai Hagyományőrző Burgonyafesztiválon. A fesztivál a polgármestere és a Csillagfény Alapítvány jóvoltából került megrendezésre és olyan sztárok léptek fel, mint Notár Mary énekesnő, Majka, Beatrice, Dévényi Tibi. A műsort Zentai Edit énekes és műsorvezető vezette.

A 4500 fős rendezvényen felállítottuk drogmegelőző infosátrunkat, ami nagy érdeklődésre tett szert. A sátrat folyamatosan elárasztották a gyerekek, hogy részt vegyenek a drogtotón és a rajzversenyen, amiért cserébe ajándékot és Igazság a Drogokról kisfüzetet kaptak.

Közben azon dolgoztunk, hogy minél több tisztségviselőnek tudjuk bemutatni a kampányunkat, így megállapodás született a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vöröskereszt vezetőjével Oktatócsomag és füzetterjesztés ügyében, egy nyírbátori védőnővel füzetterjesztés ügyben és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Családsegítő vezetőjével, Oktatócsomag és képzések ügyében.

A rendezvényen részt vett a Kölcsey Tv is, ahol egy pár perces interjút adtunk, ami az esti Híradóban jelenik meg, valamint egy 30 perces Kislétáról szóló dokumentumfilm egyik részleteként felhasználásra kerül az anyag.

Pintér Andrea előadónk 4500 ember előtt lépett színpadra és adott élő interjút Zentai Edit műsorvezetőnek, ahol néhány mondatban bemutatta a munkásságunkat. Ezenfelül 2000 Igazság a Drogokról drogfelvilágosító füzetet osztottunk ki.

„Nagy örömünkre szolgált, hogy emeltétek a rendezvény színvonalát. Számunkra is nagyon fontos, hogy minél több fiatal tudomást szerezzen a drogok káros hatásiról, amint ezt nálatok nagyon magas számban megtették. Köszönjük az ajándékokat, amiket osztogattatok. Kívánjuk, hogy a munkátok eredményes legyen. Jövőre is várunk titeket szeretettel.” – Mondta Molnár Rita, az I. Kislétai Hagyományőrző Burgonyafesztivál egyik szervezője.

Mi is nagyon hálásak vagyunk azért, hogy részt vehettünk ezen a rendezvényen, mert egy ilyen tömeges megmozduláson nagyon sok fiatalt és felnőttet tudunk elérni egyszerre és jó új kapcsolatok és ismeretségek szövődnek további együttműködésre.

Jövőre is találkozunk Kislétán.

 

Oszd meg!