2015: Közelebb a drogmentes Magyarországhoz

A 2015-ös évben minden eddigit túlszárnyaló eredményeket ért el a Drogmentes Világért Alapítvány Magyarországon. Mindezt úgy, hogy az év még véget sem ért. Ennek elismeréseként készítettünk egy rövid összefoglalót, hogy bemutassuk mindezt.

XI. Drogmentes Magyarországért Országos Konferencia

Konferencia (1)Konferencia
Az év elején februárban megtartottuk a XI. Drogmentes Magyarországért Országos Konferenciát, melynek részeként az eddigi legsokrétűbb előadások keretében adtunk megoldást a pedagógusokat érő kihívásokra.

14. Drogmentes Magyarországért Maraton

maraton (3)maraton (1) maraton (7)
Az igazi hungarikumnak számító Drogmentes Magyarországért Maraton minden korábbi drogfelvilágosító kampányunknál messzebb ment, és rekordnak számító eredményt ért el. A 2015-ös 14. Drogmentes Magyarországért Maraton csapata 148.800 főnek adta át az igazságot a drogokról. Az előadásokon résztvevő fiatalok 86%-a letette a drogmentes kapitány esküt. A 2015-ös Drogmentes Maratonhoz több száz iskola csatlakozott, és összesen 243 médiamegjelenés született az út során.

Felvilágosítás rendezvényeken

Sziget (1)_edited
Mivel a drogok kortól, származástól, vagy bármi mástól függetlenül fejtik ki káros hatásukat, ezért a legjobb, ha Magyarországon is minél szélesebb rétegeknek adjuk át az igazságot a drogokról. Éppen ebből az alapelképzelésből kiindulva vettünk részt számos rendezvényen 2015 során.

Drogfelvilágosító előadások

Eger_lecture (1)Fuzesabony (1)
Az iskolánál kevés alkalmasabb hely van a drogmegelőzésre, hiszen ha a fiatalok időben megismerik az igazságot a drogokról, akkor képesek meghozni a helyes döntést, és az életet választani a drogok helyett. Éppen ezért az idei évben is rengeteg fiatalnak tartottunk előadást a drogokról több száz felelősségvállaló pedagógussal együttműködve.

Üzletek bevonása

bolt (3)
A korábbi évek tapasztalatai alapján kiderült, hogy a drogmegelőzésben a helyi vállalkozások, üzletek segítsége kulcsfontosságú. Nem véletlen, hiszen nem mindenkinek van módja iskolából vagy az internetről tájékozódni a drogokkal kapcsolatban. Éppen ezért az „Igazság a drogokról” füzeteket elérhetővé tesszük kávézókban, gyógyszertárakban, élelmiszerboltokban, és még számos helyen, ahol az emberek rátalálhatnak. Mostanra bolti kampányunkhoz 2084 helyi üzlet csatlakozott.

Utcai füzetosztások

DEVN (9)_edited

A drogfelvilágosító füzetek osztása az egyik legelemibb tevékenysége a Drogmentes Világért Alapítványnak. Hiszen a nemzetközileg használt „Igazság a drogokról” füzeteket így közvetlen az emberek kezébe adjuk. Világszerte 7.000.000 drogfelvilágosító füzet került kiosztásra. Ebből csak Magyarországon 220.000 füzet lett kiosztva idén.

Összefoglaló

Most, hogy belekezdünk, az év utolsó negyedébe, joggal lehetünk büszkék, hogy máris minden eddigi eredményt túlszárnyalva az ország legfőbb drogmegelőzési kampánya 258 763 főnek adta már át az igazságot a drogokról. Egyetlen év alatt.

Köszönjük mindenkinek, aki tetteivel vagy támogatásával hozzájárult az eredményekhez!