Macklemore drogellenes dala tarolt az American Music Awardson

Macklemore és Leon Bridges a 2015-ös American Music Awardson debütáltak új érzelmes balladájukkal, amit egy gospel kórussal együtt adtak elő. A közösen előadott dal komoly mondanivalót hordoz, hiszen a drogfüggőség témáját járja körül.

Ezzel Macklemore sorban másodszor publikál drogellenes dalt, amelyel a drogmentes élet mellett szólal fel. Nem véletlen, hiszen a dal témáját Macklemore egykori barátja Kevin adja, aki drogfüggő volt.

Kevin egy időben együtt rappelt Macklemore-ral. Viszont míg Macklemore letette a drogokat és azóta is tisztán él, Kevinre ez nem volt igaz. Drogfüggősége miatt lecsúszott, megjárta a börtönt, teljesen tönkrement a drogoktól, végül túladagolta magát, és meghalt. A dalban arról sem feledkezik meg említést tenni, hogy milyen fájdalom és veszteség mindez azoknak, akik körbe vették.

Macklemore nem véletlenül tartotta fontosnak, hogy megossza Kevin történetét. Az MTV News-nak adott interjújából kiderül, hogy célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a drogok veszélyeire, és ezzel valóban felébressze az embereket Kevin példájából okulva, aki már soha nem ébred fel.

 

forrás: Rolling Stones, MTV News