7 tipp, hogy mivel töltsd az időt az ivás helyett

Leálltál az ivással vagy a droggal és nem tudod, hogy mit csinálj helyette?

Volt függők elmondása szerint az életükben csak az ital és a drog volt jelen, ezért mikor leálltak a legnagyobb félelmük az volt, hogy unalomból vagy más ok miatt de újra rászoknak az ártalmas szerekre.

Íme 7 tipp, hogy mivel töltsd ki a mindennapjaid, hogyan élvezd az életedet alkohol és drogok nélkül.

1 . Sportolj!

Az edzés rengeteg előnnyel jár. Nem csupán egészségesebb leszel tőle, vagy jobban fogsz kinézni, hanem az edzés teljesen kikapcsolja az elmédet. Mikor az ember edz, nem gondolkozik a jövőről, nincsen a figyelme a problémáin, és nem aggódik semmi miatt. Csak a pillanaton és az edzésen van a figyelme. Persze nem mindenkinél ugyanaz az edzés hatása, ám érdemes kipróbálni, hiszen egy remek és hasznos időtöltés.

Kezdj el edzeni vagy találj más sportot amit élvezni tudsz!

2 . Egyél egy jót a barátokkal

Enni az emberekkel az egyik legjobb módja, hogy megismerjük a másik embert. Az étel egy remek módja – és az is marad -, hogy az emberek megosszák egymás közt nézeteit, kultúrájukat, vagy csak legyen egy jó, tartalmas beszélgetésük. Összességében az ember kellemesen töltheti az idejét, miközben a kedvenc étele mellett beszélget a legkedvesebb ismerőseivel.

Semmi sem hozza össze az embereket annyira, mint az étel.

3 . Legyen egy hobbid!

Akár régi, akár új, a hobbi valami olyan dolog, amit az ember élvezettel és szenvedéllyel tud csinálni.
Ez más mint a többi pont, hiszen nem mindenkinek ugyanaz az érdeklődési köre, nem ugyanabban a dologban találják meg a szenvedélyünket. A lényeg az, hogy mindenkinek olyan hobbija van, amit szeret csinálni. Talán rajzolni szeretsz, talán biciklizni, verseket írni vagy bármi mást: a hobbi valami egészen fantasztikus tevékenység.

Csináld azt amit szeretsz!

4 . Utazz! Láss világot!

A világunk egy lenyűgöző hely és az utazás kiterjeszti az elmédet és a nézőpontodat a világgal kapcsolatban oly mértékben, melyet talán nem is értesz, amíg nem éled át. Az utazás nem olcsó, ám ha az ember félreteszi rá a pénze egy részét akkor fantasztikus élményekben lehet része.

5 .  Zene! Zene! Zene!

Mindenki szereti a zenét. Gyönyörű zene műfajok és zeneszámok léteznek ebben a világban. Lassabb számok, zúzósabbak, lazák, olyanok amik elfeledtetnek veled mindent és olyanok amiktől mindenre emlékszel. A zene az emberi kreativitás egyik legelképesztőbb területe. Akár hallgatod, akár hobbiként, vagy hivatásosan űzöd, a zene egy kivételes ajándék, mely beszínezi az életet. Ha az ember lehangolt, csak felteszi a leglazább zenéit, elmegy sétálni és máris sokkal jobban érzi magát.

6 . Menj önkéntesnek!

A segítség egyik kiváló módja, ha az ember pénzzel segít valamilyen alapítványnak akik drogokat és alkoholt fogyasztóknak segítenek. Ám a pénz nem minden és van egy másik nemes útja a segítségnek, mégpedig ha az ember maga elmegy és valamilyen önkéntes munkát végez. Legyen szó emberekről vagy állatokról, mások segítése sokat ad neked.

7 .  Semmit sem csinálni

A mai rohanó világban az embereknek talán az egyik legnehezebb kihívás, hogy ne csináljanak semmit. Ne rágódjanak valamin, és ne gondoljanak arra, hogy mennyi szörnyű dolog van az életükben. Persze ha az embernek van dolga amit meg kell csinálni, akkor azt meg kell csinálni. De ha épp nincs dolga, vagy már eléggé kimerült, vagy stresszes, akkor csak relaxáljon és élvezze a csendet. Csak feküdni és élvezni, hogy nincs semmi, élvezni azt az elképesztő érzést, mikor a nyugalom átjár bennünket. Van, amikor kellemes időtöltés a semmit csinálás, van, amikor az ismerősökkel lógni jobb. Ezt saját magadnak kell megtapasztalnod, de ha megtanulod, hogy hogyan ne csinálj semmit és hogyan legyél nyugodt, ez rengeteget fog segíteni abban, hogy jobban élvezd az életet.

Ezzel a 7 tippel szeretnénk segíteni neked azért, hogy boldog életed legyen. Ám ez a 7 tipp csak egy-egy apró szösszenet a lehetőségek tárházából. Hiszen annyi lehetőség van a világon, megszámlálhatatlan tevékenységgel, melyekben megtalálhatja az ember, hogy miért érdemes felkelni az ágyból minden reggel, és hogy úgy élvezze az életét, ahogy igazán megérdemli. Ahogy Te is megérdemled.

Forrás: www.sobernation.com

Oszd meg!