fesztiválok és drogok

Fesztiválok és drogok

Nyílt titok, hogy a mára már oly népszerűvé vált fesztiválokon igen nagymértékű drogfogyasztás ás alkoholfogyasztás folyik.

Nem ritkák a tragédiák sem, mint a közelmúltban Washingtonban, a Mad Decent Block Party-n két fiatal vesztette életét extasy túladagolásban. A szörnyű hír megrázta a szervezőket és a közösségi médiát.  Az egyik áldozat, a 20 éves Tyler drogtúladagolás miatt a kórházban halt meg. Később a hírekből kiderült, hogy húsz másik fiatalt is kórházba szállítottak drogtúladagolás miatt és egy másik 17 éves srác is életét vesztette.

A szervezők mégis egy „mosom kezeimet” nyilatkozatot adtak le azzal kapcsolatban, mennyire sajnálják a fiatalokat, holott tudva levő, hogy ezeken a fesztiválokon a fiatalok drogoznak.

„Teljesen lesokkolt és lesújtott minket a hír, amikor tegnap megtudtuk mi történt. Mélységes együttérzésünk minden érintettel. Mi is még további információkra várunk azzal kapcsolatban, hogy mi történhetett pontosan.” – nyilatkozták a szerevezők a közösségi média oldalán.

Az utólagos részvétnyilvánítás már nem segít a szülők és családtagok veszteségén, a problémát meg kell előzni. Az ilyen fesztiválokon a drogmegelőző és drogfelvilágosító anyagoknak jobban kellene fogynia a fiatalok között, mint az extasy-nak.

Erre kérünk benneteket is és ezért szervezünk az idei Sziget Fesztivál alkalmával füzetosztási akciót a Sziget bejáratánál.

Időpontok:

drogfelvilágosító anyagok

Augusztus 10.  Hétfő 16:00-tól két helyszínen:
a Sziget bejáratánál és az Árpád hídnál,

Augusztus 14.  Csütörtök 16:00-től két helyszínen:
a Sziget bejáratánál és az Árpád hídnál,

Augusztus  20.  szerdán pedig a Deák téren osztunk füzeteket 18:00-tól.

Jelentkezz még ma! Ha már egy alkalommal ott tudsz lenni, az is hatalmas segítség.

Felelős: Pintér Andrea

E-mail: fuzetterjesztes@drogmentes.hu

Telefon: 06 70 679 77 66

Oszd meg!