Mit kíván a Drogmentes Maraton Újévre Neked

Az igazi öröm és boldogság értékes.

Ha nem él túl valaki, akkor semmilyen öröm és semmilyen boldogság nem érhető el.

Nehéz a túléssel próbálkozni egy kaotikus, tisztességtelen és általánosan erkölcstelen társadalomban. Minden egyén vagy csoport igyekszik annyi örömet szerezni az életből, amennyit csak tud, és annyi fájdalomtól megszabadulni, amennyitől csak tud.

Mások tisztességtelensége és helytelen viselkdése tragédiává és bánattá tehetik a te boldogságod.

Az ilyen rossz cselekedetek gyengítik a túlélésünket, és csökkentik a boldogságunkat.

Fontos vagy más emberek számára.
Hallgatnak rád. Hatni tudsz rájuk.

Az ismerőseid boldogsága vagy boldogtalansága számodra is fontos.

Bár senki sem tudja garantálni, de a túlélésre és a boldogságra való esélyükön lehet javítani. És ha az ő esélyük javul, a tiéd is javulni fog.

Azok az emberek, akik ártalmas gyógyszereket vagy kábítószereket fogyasztanak, nem mindig látják az őket körülvevő valós világot. Nincsenek igazán ott. Az országúton, vagy ha csak összefutsz velük, vagy otthon is, nagyon veszélyesek lehetnek rád nézve.

Az emberek tévesen úgy hiszik, hogy ha ilyen szerek hatása alatt állnak, akkor „jobban érzik magukat”, „jobban tudnak működni”, vagy „egyszerűen csak boldogok”. Ez is csak egy tévhit. Ezek a szerek előbb vagy utóbb testileg tönkreteszik őket. Beszéld le az embereket az ártalmas szerek fogyasztásáról. Azokat, akik már fogyasztanak ilyen szereket, bátorítsd arra, hogy kérjenek segítséget a leszokáshoz.

Amikor tinédzsereket egy felmérés során arról kérdeztek, hogy miért kezdtek el drogozni, 55%-uk azt válaszolta, hogy a barátaik nyomására tették. Menők és népszerűek akartak lenni. A dílerek tudják ezt.

Barátként közelítenek hozzád, és felajánlják, hogy „segítenek” neked „valamivel, ami majd feldob”. A drog „segíteni fog neked beilleszkedni”, vagy „vagány leszel tőle”.
A drogdílereket az elérhető haszon motiválja, és ezért bármit mondhatnak neked, hogy megvedd a drogot.

Azt mondják majd, hogy „a kokain bulivá teszi az életed”. Ha pedig Ecstasyt szedsz, akkor „összejöhetsz egy csomó csajjal”.

Amíg megkapják a pénzüket, a drogdílereket nem érdekli, hogy a drogok tönkreteszik az életed. Őket kizárólag a pénz érdekli. Volt dílerek beismerték, hogy a vevőiket csak „sakkfiguráknak” tekintették.

Mások néha arra törekszenek, hogy eltiporjanak minket, hogy semmivé tegyék reményeinket, álmainkat, jövőnket, és minket magunkat is.

Valaki, aki gonosz szándékkal van irántunk, lehet, hogy megkísérli – nevetségessé tétellel és sok más eszközzel – előidézni a bukásunkat.
Akármilyen okból is, de a magunk jobbítására és a boldogabb életre irányuló erőfeszítéseink támadások céltáblájává válhatnak. Néha szükséges közvetlenül kezelni ezeket. De van egy hosszú távú kezelés, amely ritkán vall kudarcot.

Pontosan mit is próbálnak az ilyen emberek tenni velünk?
Megpróbálnak kisebbíteni bennünket.

Valószínűleg azt képzelik, hogy valami módon veszélyesek vagyunk a számukra: ha sikert érünk el a világban, akkor fenyegetést jelenthetnének a számukra. Tehát az ilyen emberek – különböző úton–módon – arra törekszenek, hogy elnyomják tehetségünket és képességeinket.

Néhány őrültnek még olyan általános érvényű terve is van, amely valahogy így hangzik: „Ha A sikeresebb lesz, akkor A fenyegetést jelent számomra, ezért minden tőlem telhetőt meg kell tennem, hogy A-t sikertelenebbé tegyem.” Úgy tűnik, az ilyenekben sohasem merül fel, hogy cselekedeteikkel ellenségükké tehetik A-t, még ha az illető korábban nem is volt az ellenségük. Az ilyen őrültek számára ez a bajba kerülés szinte biztos módját jelenti. Néhányan egyszerűen előítéletből tesznek így, vagy mert „nem kedvelnek valakit.”
De bármilyen módon próbálkozzanak is, az ilyen emberek valós szándéka az, hogy kisebbítsék célpontjukat, és elérjék, hogy az illető kudarcot valljon az életben.

Egy ilyen helyzet és az ilyen emberek igazi kezelése, legyőzésük igazi módja az, ha virágzunk és prosperálunk.

Ó igen, igaz, hogy az ilyen emberek, látván, hogy a másik javít a sorsán, eszeveszett őrültté válhatnak, és még keményebben támadhatnak. Ilyenkor, ha muszáj, kezeljük őket, de nehogy abbahagyjuk a virágzást és prosperálást, mivel az ilyen emberek épp azt akarják elérni.

Ha te mind jobban és jobban virágzol és prosperálsz, az ilyen emberek apátiába esnek emiatt – és lehet, hogy tökéletesen fel is adják.

Ha céljaink értékesek az életben, ha úgy próbáljuk elérni őket, hogy valamennyire figyelembe vesszük a könyvben található szabályokat, hogy virágzunk és prosperálunk, akkor bizonyosan mi leszünk a győztesek. És – remélhetőleg – anélkül hogy egyetlen hajszálunk is meggörbülne.

És a Mi kívánságun Számodra ez: virágozz és prosperálj!

       /A fenti írás részlet L. Ron Hubbard: Az út a boldogsághoz c. könyvéből./

Sikerekben Gazdag, Boldog Újévet Kíván a Drogmentes Maraton Csapat!

 

OSZD MEG!