angyalpor

Angyalpor, Gina – szexdrog a szórakozóhelyeken

Angyalpor néven, de szexdrog-ként is szokás emlegetni ezt a szagtalan és színtelen folyadékot, amely tökéletesen alkalmas arra, hogy gyanútlan lányok italába töltve akarat nélküli lénnyé változtassa őket.

A Ginát bódult, euforikus állapot előidézésére, vagy randidrogként nemi erőszak elkövetésére használják. Számos lány esett már áldozatául ennek a veszélyes drognak.

GHB: gyógyszer vagy randidrog?

A GHB vagy köznyelvben a Gina a természetben is előforduló anyag. Kis mennyiségben még az emberi szervezetben is megtalálható. Több országban is tiltott kábítószer. Gyógyszerként a Jazz Pharmaceuticals nevű cég állítja elő nátrium só formájában és Xyrem néven forgalmazza. Az orvoslásban érzéstelenítésre, kóros állapotok kezelésére használják, mint az álmatlanság, klinikai depresszió, narkolepszia és alkoholizmus.

A fogyasztásakor jelentkező hatások hasonlítanak az alkohol és az ecstasy használatakor fellépő tünetekre, mint pl. eufória, gátlástalanul fokozott érzékiség.

Ma már nem kell alkohol ahhoz, hogy valakivel akarata ellenére – és a tudta nélkül – szexuális kapcsolatot létesítsenek, elég pár csepp Gina ahhoz, hogy akár csoportosan, órákon keresztül kövessenek el nemi erőszakot az áldozaton.

A Gina színtelen, és szagtalan folyadék, ami könnyen italba keverhető. A GHB-t nehéz kimutatni, ugyanis az áldozat miután bedrogozták, képtelen felidézni a nemi erőszakot. A drogot egy nap után már a vizeletmintából is nehéz kimutatni.

Halálos esetek

Az alkohol és a Gina együttes fogyasztása légzéskimaradást okozhat. 194 haláleset tulajdonítható az együttes fogyasztás után jelentkező végzetes kimenetelű tüneteknek. Egy másik kiadvány szerint 226 haláleset tulajdonítható a GHB-nak. Ebből 213-an szenvedtek szív és légzőrendszeri bénulást és 13 esetben történt halálos baleset a drog hatása alatt.

A Gina ellen persze lehet védekezni, például azáltal, hogy a lányok csapatban járnak bulizni, és valaki mindig résen van, ha csak bontatlan italt fogadnak el, ha nem isznak bele más poharába, és ha legalább egy lány a csapatból egyszerűen használja az eszét a legvadabb buli során is.

Oszd meg!