A drogdílerek kezére játszhatja a gyerekeket a KLIK

Nemrég látott napvilágot a hír, hogy a pedagógus tiltakozások nyomán elhíresült Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) valótlan állításokat tartalmazó levelet küldött központilag minden magyar iskolába a Drogmentes Magyarországért Maratonról. A drogmegelőzéssel immár 15 éve foglalkozó szervezet pert fontolgat.

Az ominózus levél maga egyelőre nem került nyilvánosságra, egyedül a KLIK nyilatkozataiból lehet következtetni, hogy mi lehet a levél valós tartalma. Úgy tűnik, hogy a KLIK burkolt propagandájával arról próbálja meggyőzni az iskolákat, hogy ne engedjék be az ország legnagyobb drogmegelőzési kampányát az iskolájukba, mert az állításuk szerint veszélyes.

A fotón: Németh Gergő, a Drogmentes Maraton csapatkapitánya

A fotón: Németh Gergő, a Drogmentes Maraton csapatkapitánya

Németh Gergő, a Drogmentes Magyarországért Maratonok csapatkapitánya is reagált.

„A KLIK nyilatkozata érthetetlen. Amennyiben igazak a KLIK elleni vádak, hogy megtévesztő és valótlan információt terjesztenek velünk kapcsolatban az iskolák felé, akkor kénytelenek leszünk megtenni a szükséges jogi lépéseket, bár remélem, hogy sikerül békés úton rendeznünk a helyzetet.

A gyerekek szeretik az előadásainkat, és a KLIK hazug tájékoztatása ellenére rengeteg iskola jelentkezik, hogy tartsunk náluk előadást. Több tucat iskolaigazgató számolt már be nekünk arról, hogy miután a KLIK-től megkapták a rólunk szóló negatív propagandát, Ők elmondták a KLIK vezetőknek a Drogmentes Maratonnal kapcsolatos pozitív tapasztalataikat, de ez a KLIK-eseknél süket fülekre talált.

Drogmentes Maratonon résztvevő gyerekek

Drogmentes Maratonon résztvevő gyerekek

A küldetésünk változatlan: Előbb érjük el a fiatalokat az igazsággal a drogokról, minthogy a drogdílerek hazugságai jutnának el hozzájuk.

Én testközelből látom ezt.

Ma Magyarországon gyerekek halnak meg és emberek embereket gyilkolnak meg a drogok miatt. Nyilván van, aki emögött meglátja a pénzügyi érdekeket.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a drogmegelőzés ellen irányuló hazug propaganda alapja leginkább olyan emberektől jön, akik a drogdílerek lobbistáiként csak a dílerek pénztárcáját támogatják.

A mérleg egyik felén ott van a gyerekek jövője. A mérleg másik felén pedig a drogdílerek érdekei.

A KLIK-nek el kell döntenie, hogy drogkérdésben a gyerekek jövője a fontos számukra, vagy a drogdílerek malmára hajtják a vizet.

Már 15 éve foglalkozunk drogfelvilágosítással. A Maraton csapattagjai ingyen és bérmentve végzik a munkájukat, többnyire a fizetés nélküli szabadságukat töltve ezzel. Rengeteg helyen igazi hagyomány a Maraton. Az idei Maratonon is gyerekek ezrei csatlakoztak futással vagy előadással a kampányhoz.

A gyerekeknek nagyszerű drogmegelőző előadásokat tartunk, amelyek után megfogadják, hogy drogok nélkül akarnak élni. Sajnálom, ha ez nem mindenkinek érdeke.

Ahogy 15 éve, ezentúl is elfogadunk segítséget politikai, nemi, származásbéli vagy akár vallási hovatartozásra való tekintet nélkül. Hiszen a drogmegelőzés mindannyiunk ügye.” – nyilatkozta Németh Gergő.

A fotón: Pölöskei Gáborné, a KLIK elnöke

A KLIK még mindig nem szólalt meg az ügyben. Eredetileg ők akarták kellemetlen helyzetbe hozni a Drogmentes Maratont, de félrevezető tájékoztatásukkal úgy tűnik, csak tovább rontják az egyébként sem túl fényes hírnevüket.