Tizenötödik alkalommal ért célba a Drogmentes Maraton

Tizenötödik alkalommal futották körbe az országot a Drogmentes Magyarországért Maraton önkéntesei. A sportoló csapat 42 napig volt úton, ezalatt drogfelvilágosító előadásokkal és kiadványokkal adta át az igazságot a drogokról.

A befutás vasárnapján először mindössze egy futó indult útnak, majd ahogy haladt az útján, egyre nagyobb tömeg gyűlt köré. Végül már a Hősök terére több száz fős tömeggel álltak össze a befejező csoportképre.

A Hősök terére már egy kissebb tömeg kísérte a csapatot

A Hősök terére már egy kisebb tömeg kísérte a csapatot

A befutáson a drogmentes maraton csapatkapitánya, Németh Gergő beszédében röviden ismertette az eredményeket és bemutatta a csapat tagjait.

A 7 fős csapat összesen 2100 kilométert tett meg. A maratoni futás 42 kilométerének mintájára a csapat 42 napig volt úton.

Az út során a futás és biciklizés mellett minden eddiginél több emberrel működtek együtt, hogy ismertté tegyék az igazságot a drogokról.

A hét fős csapat, akik végigcsinálták a 15. Drogmentes Maratont

A hét fős csapat, akik végigcsinálták a 15. Drogmentes Maratont

A 42 napos drogmentes maraton során több mint 700 pedagógus, rendőr, polgárőr, civil, boltos, és még megannyi személy dolgozott azon, hogy ismertessék az igazságot a drogokról.

A 15. Drogmentes Magyarországért Maraton eredményeképpen összesen 161.815 ember ismerte meg az igazságot a drogokról. Így a tizenötödik maraton minden idők legnagyobbja volt.