Kiskunhalas, Drogmentes Mozgalom, Abaházi Csaba, Vágó Piros

Kiskunhalas már megint letette a voksát a drogmentesség mellett

Kiskunhalason évről évre átfutunk az éves Maraton során és a jó hírű és roppant hangulatos Sóstó csárdában szállunk meg. Így lassan már barátinak mondható kapcsolat alakult ki a Mozgalom és az ottaniak között.

Így adódott, hogy meghívást kaptunk az idei Sóstó fürdői halászléfőző-versenyre, amit Savonya Szabolcs a Sóstó csárda volt üzemeltetője szervezett.

Szabolcsról azt kell tudni, hogy nagyon, de nagyon nem szereti a drogokat és azt sem szereti, ha a fiatalok körülötte drogoznak, ezért mindent megtesz, hogy terjessze közösségében a drogmentesség üzenetét. Ezért gondolta Szabolcs, hogy erről a nívós rendezvényről mi sem hiányozhatunk.

A rendezvény maga programokban nagyon gazdag és szórakoztató volt, míg a színpadon sorra váltották egymást a fellépők a zumbától a citera zenekarig, közben legalább 50 bográcsban rotyogott és gőzölgött az isteni halászlé. Volt bajai és volt szögödi, hiszen Kiskunhalas körülbelül félúton van a két település között.

Meg kell még említsük a nagyon színvonalas Betyárolimpiát, speed tollas bemutatót, valamint az erő és akadályversenyeket is. Kicsi és nagy, fiatal és öreg, sportos és éhes, mindenki megtalálhatta a neki tetsző szórakozást ezen a rendezvényen.

És itt jöttünk a képbe mi, merthogy a magyar kézműves termékeket áruló standok között volt egy kakukktojás is, ami nem kínált Táltosdobot, se vaníliás kürtőskalácsot, de sok sok igazságot és iránymutatást adott a drogokkal kapcsolatban a fiataloknak és felnőtteknek egyaránt.

Standunknál mindig nagy volt a nyüzsi, jöttek a gyerekek rajzolni és drogtotót kitölteni, illetve az Igazság a Drogokról füzetek is szép számban fogytak az asztalunkról.

Aztán ott voltak a rádiósok is, a rendkívül kedves hangú Vágó Piros és a frappáns Abaházi Csaba, aki mindig tudja, mit kell mondani, ők voltak ugyanis a rendezvény műsorvezetői. Hordozható mikrofonnal körbe járva a hangfalakon keresztül közvetítették a nap eseményeit, hogy hol mi történik éppen. Így adódott, hogy a mi utunk is kereszteződött és Pintér Andit, az előadónkat felhívták a színpadra egy élő interjú erejéig, ahol Andi a 3500 résztvevőnek össze tudta foglalni tevékenységünket és sikerünk kulcsát.

És még egy nem várt fordulat koronázta ottlétünket. A velünk szembe lévő, magát csak Betyárnak nevező, rendkívül betyáros kinézetű fiatalember, aki nem mellesleg Európa szinten híres dobokat készít saját két kezével, felajánlott egy igazi Táltosdobot a drogtotó nyertesének, amit a színpadon vehetett át a szerencsés. Nagy volt az öröm.

Nagyon élveztük ezt a színvonalas rendezvényt és köszönjük a szervezőnek, hogy gondolt ránk, és hogy ilyen fontos számára települése drogmentessége.

Ilyen emberből még sokat kívánunk és Magyarország rövid időn belül drogmentes lesz.

Oszd meg!