Németh Gergő az alapítvány ügyvezető igazgatója

Drogprevenciós trendteremtő lehet Magyarország

Már az idei nyár kezdetén Brüsszelbe kapott meghívást országunk legjelentősebb drogmegelőzési kampánya, hogy minisztereknek, nagyköveteknek, és számos ország drogmegelőzési vezetőjének mutassa be a kampány módszereit, eredményeit.

Soha korábban nem volt még az országunkban olyan hatékony megoldás a droghasználat csökkentésére, mint most.

A Drogmentes Világért Alapítvány magyarországi szervezete több mint 10 éve tartó munkájának részeként több százezer magyar fiatalhoz juttatja el az igazságot a drogok káros hatásairól évről-évre. Bár sajnos léteznek olyan eszmék, melyek szerint a fiatalok így is-úgy is drogozni fognak, a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a drogosok többsége nem kezdett volna drogfogyasztásba, ha előzetesen megérti, hogy az mivel fog járni.

Évek óta zajlik az igyekezet szerte Európában az ENSZ-szel közösen, hogy megállítsák a vírusként terjedő droghasználatot. Ennek apropójából szerveződött a nemzetközi konferencia Brüsszelben, amire Németh Gergő drogprevenciós szakember, az alapítvány vezetője kapott meghívást.

„Ilyen és ehhez hasonló konferenciákra van szükség, ahol nem csak a problémáról beszélünk. Nem ahhoz kell szakértelem, hogy a problémáról beszéljünk. A megoldásnak kell a főszerepet adni, mert csak akkor jutunk egyről a kettőre.” – mondta el a Nemzetközi Konferencia beszélőjének felkért Németh Gergő.

A Konferencia főszervezője Dr. Christian Mirre elmondása szerint a Magyar beszámoló igazán inspirálta a különböző országok képviselőit.

A Föld legnagyobb civil szervezésű drogmegelőző kampányaként ismert Drogmentes Világért Alapítvány 180 országban van jelen. Ezek közül is kiemelkedő a magyarországi kampány, mely működése alatt már egy, az előadásokon felnőtt generáció köszönti örömmel az újabb eredményeket.

Ahogy L. Ron Hubbard amerikai humanitárius is mondja: „A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják!”.

A kampányhoz az évek során csatlakozott Antal Timi, Dr. Csötönyi Sándor, Danny Blue, Gálvölgyi János, Martinek János, Mága Zoltán, Katus Attila, Görbicz Anita, Erdei Zsolt, Pulai Imre, Növényi Norbert, Oláh Gergő, és még sokan mások.

Oszd meg!