drogmentes világnap 2014

Ezrekhez jutott el a Drogmentes Világnap híre Magyarországon is!

Országos megmozdulást váltott ki a Drogmentes Világnap. Az idei mind közül az eddigi legsikeresebbnek mondható. A 70 önkéntes, összesen 15.000 drogfelvilágosító füzetet osztott ki országszerte.
A Drogellenes Nemzetközi Világnap bevezetésével az ENSZ rá akarja irányítani a figyelmet a problémára, és kérést intéz a társadalomhoz, hogy harcoljon a drogok terjeszkedése ellen. A Drogmentes Föld Alapítvány elfogadta ezt a kihívást, és az elmúlt években óriási erőket mozgat meg, hogy visszaszorítsa a kábítószer-fogyasztást. Az Alapítvány 120 országban van jelen, köztük Magyarországon is. A 17 nyelven elérhető drogfelvilágosító füzeteikből több mint 56 millió példányt juttattak el a társadalomba.
A világnap alkalmából a teljes nemzetközi hálózatukat aktivizálják, hogy támogassák az ENSZ célját, egy drogmentes társadalmat. Természetesen a magyarországi szervezetük, a Magyar Prevenciós Alapítvány sem marad tétlen. A Drogellenes Világnapon Június 26-án önkénteseikkel Budapesten a Deák téren, Móricz Zsigmond körtéren, és az Örs vezér téren, vidéken pedig két városban osztottak drogfelvilágosító füzeteket.
Az ENSZ határozata nyomán 1988. óta június 26-án tartják a Drogellenes Nemzetközi Világnapot. Mindenki tudja, hogy a drog komoly társadalmi probléma, de ha megnézzük a valós számokat, akkor a helyzet sokkal riasztóbb, mint elsőre gondoljuk. Az ENSZ Kábítószer- és Szervezett Bűnözés Elleni Hivatalának (UNODC) statisztikái alapján a 15-64 év közötti droghasználók száma még mindig növekedést mutat. Becslések szerint a világon 230 millió ember fogyaszt illegális kábítószereket, s ez évente kétszázezer ember halálát okozza. Rengeteg nagy művészt veszítünk el a drogok miatt, említhetjük Kurt Cobaint vagy Amy Winehouse-t. Az európai drogfogyasztók száma 25-30 millió között mozog. Ma Budapesten átlagosan minden második 16 éves fiatal kipróbált már valamilyen illegális szert. L. Ron Hubbard, filozófus megfogalmazása hűen mutatja a helyzet komolyságát: ”A drogprobléma bolygószintű. Vérben és emberi nyomorúságban fürdik”.

A kampányhoz Magyarországon megannyi híresség – köztük több sportoló is – csatlakozott már, úgymint: Antal Timi, Dr. Csötönyi Sándor, Danny Blue, Gálvölgyi János, Martinek János, Mága Zoltán, Katus Attila, Görbicz Anita, Erdei Zsolt, Madaras Ádám, Pulai Imre, Növényi Norbert, Oláh Gergő, és még sokan mások…

Oszd meg!

[rev_slider drogmentesvnap]